На упомянутом
eesku сайте есть ссылки на статьи о происхождении цитрусов
RFLP analysis of the origin of Citrus bergamia, Citrus jambhiri, and Citrus limonia C.T. Federici,
M.L.Roose, R.W. Scora, Department of Botany & Plant Sciences, UCR
http://plantbiology....CitrusDiversity
2 Citrus phylogeny and genetic origin of important species as investigated by molecular markers
E. Nicolosi, Z. N. Deng, A. Gentile, S. La Malfa, G. Continella and E. Tribulato
Istituto di Coltivazioni arboree, University of Catania, Italy
http://www.springerl...ggcl5wyyu6l69d/
3 Australian Citreae with notes on other Aurantioideae (Rutaceae)
Mabberley, D.J. (Rijksherbarium, University of Leiden, Netherlands and
Royal Botanic Gardens Sydney, Mrs Macquaries Road, Sydney, NSW, Australia 2000
http://www.rbgsyd.ns.../Tel7Mab333.pdf
4 A classification for edible Citrus
D.J. Mabberley, (Rijksherbarium, University of Leiden, Netherlands and
Royal BotanicGardens, Sydney, NSW 2000, Australia
http://plantnet.rbgs...e=ebibliography
Общий смысл:
В природе встречаются три вида съедобных цитрусов -
мандарин, цитрон и помело. Остальные – гибриды
Апельсин – помело Х мандарин
Лимон - цитрон Х неизвестно кто
Грейпфрут – помело Х апельсин
citrus_ancestry_2_10_04.jpg 85.82К
144 Количество загрузок:
http://plantbiology....CitrusDiversity